Royal Teakolje

Farger
Klar Brun

Emballasje
0.5 ltr

Fordelene

Bruksområder

informasjon

Høykvalitets olje for vedlikehold på hardtre som eik, ask, teak, mahogny og andre treslag til utendørs bruk. 

 

Bilder

spørsmål og svar - Royal Teakolje

Utvendig vedlikeholdsolje til hagemøbler av hardtre (eik, ask, teak, mahogny og andre harde tresorter) til utendørs bruk. Sjekk alltid produsentens FDV før behandling. Tips: Ta gjerne en oppstrøksprøve på en mindre synlig flate først.

Royal Teakolje er basert ut fra linolje (vegetabilsk olje). Linoljen er en av de oljene som har best penetrerende effekt (mettning) i trevirke. Oljen er også tilsatt sopphindrende midler og gir en vannavvisende overflate.

Royal Teakolje er en transparent (ikke dekkende) olje som leveres i Klar og Brun. Siden oljen er transparent, påvirker fargen i underlaget også sluttresultatet.

Royal Teakolje leveres i 0,5 ltr plastflaske 

Nei. Oljen krever tilgang til bart trevirke.

Anbefaler å bruke pensel eller malepute. Det er viktig å etterstryke flaten etter påføring, uavhengig av hvilket verktøy du bruker. Tips: Viktig å dekke flater hvor en ikke ønsker søl/drypp.

White Spirit. Tips: Viktig å lese avfallshåndtering på produktets FDV.

Ja, har Du flere flasker som skal brukes på en og samme flate, anbefales det å blande oljen sammen. Tips: bruk gjerne en rullebøtte som en tømmer/blander innholdet i. 

Ja, dette for å unngå overlapping (synlige skjøter) på flaten. Tips: ta gjerne et lite området om gangen og stryk disse til endes.

Da er det viktig å få en naturlig avslutning. Tips: Ha igjen litt olje som kan blandes med det nye flasken. 

Vi beregner ca 8 – 15 m2 (pr strøk) pr ltr. Avhenger av hvor sugende underlaget er. Tips: En flaske (0,5 ltr) dekker ca 4 – 8 m2 (pr strøk)

Ca 1 døgn (23°C og 50% luftfuktighet). Tips: Viktig at oljen strykes godt av overflaten etter påføring. En vil da unngå sjikt som føles ”klisset/ikke tørker”

1-3 strøk (gjerne vått i vått) er å anbefale ved behov. Det er trevirket som selv avgjør hvor mye det ”suger” til seg. Det er viktig å stryke godt av overskytende olje på trevirket. 

Ja, underlaget må være rent, tørt (< 17% RF) og fast før behandling. Dette er også viktig for å unngå angrep av svertesopp.

Tips: Bruk gjerne en fuktmåler for å sjekke at underlaget er tørt (om underlaget har høyere fuktinnhold, så vil dette hindre oljen i å trekke inn).

Nei, anbefaler å bruke hageslange pluss myk vaskekost. Dette for å unngå at en kan flise opp trevirket, og at en kan fjerne ”bunnfargen”.

Tips: Bruk rent vann. Trenger en rengjøringsmiddel, så skal en ikke bruke sterker rengjøringsmiddel enn husvask (i riktig blandingsforhold). Kraftigere rengjøringsmiddel kan blant annet lage ”skjolder” i underlaget. 

1 – 3 år, men dette kan variere ut fra hvor utsatt flaten er. Tips: Med hyppig vedlikehold (årlig rengjøring), vil en ha et enklere vedlikehold.

Nei, anbefaler at en holder seg til ett og samme produkt pr behandling/flate. Dette for å unngå farge-/kvalitet forskjell.

Klar anbefales å bruke på materiale hvor en ikke ønsker å tilføre pigmenter, men kun vil friske opp fargen som trevirket allerede har. På slitt/skjoldet underlag vil en Brun olje jevne mer ut sluttresultatet.

Det mest synlige tegnet, er at tørt underlag trekker til seg fuktighet/vann.

 Ja, oljen kan lagres frostfritt, lukket og stående. Tips: Rist gjerne opp spannet med jevne mellomrom for å unngå for mye bunnfall ved lagring.

Nei, flytende olje skal leveres til godkjent mottak for farlig avfall.

Filler/twist som er tilsølt legges i vann i brannsikker beholder eller brennes for å unngå selvantennelse. Brukes bare utendørs eller i godt ventilerte områder.